KISOSZ Veszprém - Hírlevél

 

 

Kedves Vállalkozó!

 


Rendszerünk adatai alapján ön cégünknek email címét megadta és hozzájárult ahhoz, hogy a információkkal megkereshessük. Ezúton is köszönjük, hogy megtisztelte érdekképviseletünket bizalmával. A 2018. május 25.-én életbe lépő egységes Európai Uniós szabályozás a GDPR (General Data Protection Regulation), a személyes adatok egy korábbinál széleskörűbb kezelését és tárolását írja elő.

Úgy döntöttünk, hogy minden feliratkozónkat értesítünk arról, hogy amennyiben az eredeti kinyilvánított szándékát módosítani kívánja és továbbiakban nem kíván tőlünk üzenet kapni, akkor leiratkozhat a további tájékoztatásról.

A vendéglátó vállalkozók jelzése alapján a szakképzett munkaerő megszerzése és megtartása egyre nehezebb feladat. A munkaerőhiány olyan méreteket ölt, amely veszélyezteti az ágazat napi munkáját, megélhetését, gazdaságosságát. A probléma mélyül, 2019-re a kilátások rosszak.


Javaslatunk, hogy tegyünk mi is valamit a munkaerő megtartása érdekében. A projekt neve „Szakmunkás szakképesítés + foglalkoztatás a munkaerőért”
A konstrukció lényege, hogy a szakképzetlen munkatársakból úgy csináljunk szakképzett munkaerőt, hogy a tovább foglalkoztatását tanulmányi szerződéssel biztosítjuk. A képzések a szezonüzletek zárását követően október hónapban indulnak. Csak az elméleti és egy irányított gyakorlat óráit szervezzük meg, ez nem jelent munkaerőkiesést. Ezek árait kalkuláltuk csak, így jelentős kedvezményekhez jut.
A kötelező gyakorlati napokat a vállalkozás vendéglátóegységében tölti le a hallgató, ami nem okoz munkaerőkiesést, és nem számolunk fel érte képzési díjat sem. A vizsgatételeket előre kiadjuk, a vállalkozásnál a hallgató fel tud készülni a gyakorlati vizsgára.
Az összes képzési ajánlatunkra igaz:
* Egy üzletből több hallgató beiskolázása esetén egyedi árat állapítunk meg!
* Amennyiben a vállalkozás fizeti a részvételi díjat, a képzést elvégzett személyek foglalkoztatását tanulmányi szerződéssel garantálja. Ehhez a megoldáshoz biztosítunk tanulmányi szerződés formanyomtatványt.
* Megfelelő létszám esetén tervezett képzési helyszínek bárhol lehetnek a megyében!
* Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30.
Összefoglalva ajánlatunk lényegét:
 Rátermett kollégáinak –akiket szeretne megtartani –szakképesítést ad.
 Csak az elméleti órákért, kötelező gyakorlatokért és a vizsgáért fizet. Lényegesen olcsóbb!
 Gyakorlati órákat az üzletben tölti a hallgató- nincs kiesett munkaidő.
 A kifizetett részvételi díjért cserébe tanulmányi szerződést köt munkatársával, a pénze nem vész el.
Ha segítjük a tanulásukban, szakmaszerzésben, joggal várható el, hogy az egységhez kössük.
Ajánlott szakképesítések:
1. Vendéglátó eladó – 102.000 Ft-ért, csak 300 óra.
Bizonyítványt ad és szakképesítést nyújt. A képzést ajánljuk vállalkozása mostani munkatársainak, családtagjainak, rokonaink, ismerőseinek, leendő alkalmazottainak. Betölthető munkakörök: Pultos, mixer, italmérő, csapos, hidegbüfé-eladó, gyorsétel készítő, büfé szakmákban eladó is.
Így kalkulálva a képzési díj: 72. 000 Ft/fő + a vizsgadíj 30. 000 Ft. (Piaci áron: 175. 000 Ft)

Jelentkezni az alábbi linken is lehet:
http://www.kisosz.net/oktatas-vendeglato-elado%20uj%202018.html

2. Szakács - 170.000 Ft megtakarítást adunk, gyakorlati órákat az üzletben tölti a hallgató- nincs kiesett munkaidő.
OKJ száma 34 811 03 a képzés bizonyítványt ad. Képzés elméleti óráit szervezzük meg tanteremben, ez 288 óra 48 alkalom, heti kettő nappal számolva 6 hónap. Hétfő és szerdai napokon 15, 00 és 18, 30 között. A kötelező gyakorlati napokat a vállalkozás vendéglátóegységében tölti le a hallgató, ami nem okoz munkaerő kiesést, és nem számolunk fel érte képzési díjat sem. A vizsgatételeket előre kiadjuk, a vállalkozásnál a hallgató fel tud készülni a gyakorlati vizsgára.
Így kalkulálva a képzési díj: 190. 000 Ft/fő + a vizsgadíj 30. 000 Ft. (Piaci áron: 350. 000 Ft)

Amennyiben NEM Szakácsként dolgozik jelenleg gyakorlattal együtt a tanfolyam ára: 360.000 Ft/fő + a vizsgadíj 30.000 Ft. Az ár tartalmazza a vizsgára való felkészítést.

Jelentkezni az alábbi linken is lehet:
http://www.kisosz.net/oktatas-szakacs%202018.html

3. Diétás szakács OKJ száma 35 811 03 – Csak szakács kollégáknak.
Vendégkörben egyre gyakoribb a cukorbeteg, epebeteg, szív és keringési beteg, daganatos beteg, liszt érzékeny, magas vérnyomásban szenvedő, időskorú, vagy gyerek – akiknek speciálisabb étrendre, menü sorra van szüksége.

Eddig közel ötven vendéglátó vállalkozás döntött úgy, szakácsainak, akik legalább kettő éve a szakmában dolgoznak, beiskolázzák, a dietetikus szakács bizonyítványt adó képzésünkre.
A képzés elméleti óráit szervezzük meg tanteremben, ez 72 óra, 12 alkalom, heti egy félnappal számolva 4 hónap. 10 óra irányított gyakorlat (kettő szombati alkalommal) tankonyhán szervezzük meg az eredményes vizsga érdekében. A kötelező 158 óra gyakorlati napokat a vállalkozás vendéglátóegységében tölti le a hallgató, ami nem okoz munkaerő kiesést, és nem számolunk fel érte képzési díjat sem. A vizsgatételeket előre kiadjuk, a vállalkozásnál a hallgató fel tud készülni a gyakorlati vizsgára.
Így kalkulálva a képzési díj: 140. 000 Ft/fő + a vizsgadíj 40.000 Ft.

Jelentkezni az alábbi linken is lehet:
http://www.kisosz.net/oktatas-%20.html

4. Diétás cukrász – Csak cukrász kollégáknak. Nagy hiány mutatkozik ilyen típusú végzettségnél!
OKJ száma 35 811 05 – bizonyítványt ad. A vendéglátás cukrászati termelő egységeiben, a szállodákban diétás cukrászati félkész és késztermékeket állíthat elő.
A képzés elméleti óráit szervezzük meg tanteremben, ez 63 óra, 10 alkalom, heti egy félnappal számolva 2 hónap. 10 óra irányított gyakorlat (kettő szombati alkalommal) tankonyhán lesz az eredményes vizsga érdekében. A kötelező 137 óra gyakorlati napokat a vállalkozás vendéglátóegységében tölti le a hallgató, ami nem okoz munkaerő kiesést, és nem számolunk fel érte képzési díjat sem. A vizsgatételeket előre kiadjuk, a vállalkozásnál a hallgató fel tud készülni a gyakorlati vizsgára.
Így kalkulálva a képzési díj: 140. 000 Ft/fő + a vizsgadíj 40.000 Ft.

Jelentkezni az alábbi linken is lehet:
http://www.kisosz.net/oktatas-dietas-cukrasz-2017-uj-.html

5. Vendéglátó üzletvezető -Csak cukrász, pincér, szakács, fogadós és régi vendéglátó eladó elővégzettséggel és két év gyakorlattal.
OKJ szakmát adó képzés 35 811 02. Nagyon régen vártuk, hogy szakmai előképzettséggel is lehessenek üzletvezetőink. A képzés elméleti óráit szervezzük meg tanteremben ez 240 óra heti kettő alkalommal számolva 5 hónap. A kötelező 240 óra gyakorlati napokat a vállalkozás vendéglátóegységében tölti le a hallgató, ami nem okoz munkaerőkiesést, és nem számolunk fel érte képzési díjat sem. A vizsgatételeket előre kiadjuk, a vállalkozásnál a hallgató fel tud készülni a gyakorlati vizsgára. Így kalkulálva a képzési díj: 168. 000 Ft/fő + a vizsgadíj 22.000 Ft.

Jelentkezni az alábbi linken is lehet:
http://www.kisosz.net/oktatas-vendeglato-uzletvezeto-okj.html

6. Élelmiszer,- és vegyi áru eladó – Három hónap!
OKJ: 31 341 05

10 fő esetén azonnal indulunk!

Nálunk csak 240 óra. 69.900 Ft vizsgadíjjal együtt!

Betölthető munkakörök:bolti eladó, élelmiszer eladó, vegyi áru eladó, zöldség-gyümölcs eladó, ABC eladó, áruházi eladó, élelmiszerbolt eladó és bolti pénztáros.


* Akik rendelkeznek szakirányú munkahellyel vagy ismeretség útján maguk szereznek gyakorlati helyet: az elméleti és egy irányított gyakorlat óráit szervezzük meg, ez 72 óra 12 alkalom, heti egy nappal számolva 3 hónap. Csütörtök 15,00 és 18,00 óra között.
A kötelező gyakorlati napokat a kereskedő üzletében tölti le a hallgató, ami nem okoz munkaerő kiesést, és nem számolunk fel érte képzési díjat sem. A vizsgatételeket előre kiadjuk, a vállalkozásnál a hallgató fel tud készülni a gyakorlati vizsgára.
Így kalkulálva a képzési díj:
49.900 Ft/fő + a vizsgadíj 20. 000 Ft. (Piaci áron: 175. 000 Ft)

** Akik nem rendelkeznek szakirányú munkahellyel : az elméleti és egy irányított gyakorlat óráit szervezzük meg, ez 72 óra 12 alkalom, heti egy nappal számolva 3 hónap. Csütörtök 15,00 és 18,00 óra között. A kötelező gyakorlati napokat általunk biztosított kereskedő üzletében tölti le.
Így kalkulálva a képzési díj:
79.900 Ft/fő + a vizsgadíj 20. 000 Ft. (Piaci áron: 175. 000 Ft)

Élelmiszer és vegyi áru eladó és boltvezető kettő az egyben!
A szakmunkás tanfolyam elvégzése után azonnal indul tovább a képzés boltvezetői szakon. Az élelmiszer és vegyiáru eladó teljes áron megy, a boltvezetői díjból a vizsgadíjat elengedjük. (Boltvezető vizsgadíj nélkül csak 84.000 Ft)

Jelentkezni az alábbi linken is lehet:
http://www.kisosz.net/oktatas-elelmiszer-vegyiaru-elado.html

7. Boltvezető 2018. szeptembere

Boltvezető - Valamilyen eladói végzettséggel rendelkezőknek csak 99.000 Ft vizsgadíjjal együtt!!
Összesen 84 óra elmélet óra, 14 alkalom, heti egy félnappal számolva három- négy hónap.
Péntek délután 13 órától 18 óráig.
Így kalkulálva a képzési díj:
84.000Ft/fő + a vizsgadíj 15. 000 Ft.

Helyszín: 8200 Veszprém, Szeglethy utca 7.

Jelentkezni az alábbi linken is lehet:
http://www.kisosz.net/oktatas-boltvezeto2018.html

Eng. szám:E-000195/2014

8. Pincér - Munkaügyi Központon keresztül is indul

A KISOSZ a vendéglátó vállalkozók aktív szerepvállalására is számítva teszi meg javaslatát:
Pincér OKJ száma 34 811 03, bizonyítványt adó képzést ajánl vállalkozása mostani munkatársainak, családtagjainak, rokonaink, ismerőseinek, leendő alkalmazottainak.
A konstrukció lényege, hogy a képzések elméleti óráit szervezzük meg tanteremben, ez 288 óra 48 alkalom, heti kettő nappal számolva 6 hónap.

A kötelező gyakorlati napokat a vállalkozás vendéglátóegységében tölti le a hallgató, ami nem okoz munkaerő kiesést, és nem számolunk fel érte képzési díjat sem. A vizsgatételeket előre kiadjuk, a vállalkozásnál a hallgató fel tud készülni a gyakorlati vizsgára.
Így kalkulálva a képzési díj:
180. 000 Ft/fő + a vizsgadíj 30.000 Ft.
(Piaci áron: 350. 000 Ft)
* Egy üzletből több hallgató beiskolázása esetén egyedi árat állapítunk meg!
Amennyiben a vállalkozás kifizeti a részvételi díjat, a képzést elvégzett személyek foglalkoztatását fél- vagy egy évig tanulmányi szerződéssel garantálja. Ehhez a megoldáshoz biztosítunk tanulmányi szerződés formanyomtatványt.

Jelentkezni az alábbi linken is lehet:
http://www.kisosz.net/oktatas-pincer-2016.html

9. Sütőipari és gyorspékségi munkás: Munkaügyi Központon keresztül indul


Amennyiben a tanfolyamok felkeltették érdeklődését, vagy további információra lenne szüksége a KISOSZ 8200 Veszprém, Szeglethy utca 7. címen személyesen vagy a www.kisosz.net webcímen vagy a kisosz@sednet.hu e-mail címen vagy a telefonszámon +36-30-618-79-26 Schleckmann-né Vágó Noémi állunk rendelkezésére.

Vágó Péter
elnök

 


 

 


Amennyiben törölni kívánja magát a szolgáltatásról, kérjük kattintson a következő linkre: Leiratkozás

Üdvözlettel:
KISOSZ Veszprém
www.kisosz.net