KISOSZ Veszprém - Hírlevél

Pályázati lehetőség

A Vállalkozásfejlesztési Programból három – megítélésünk szerint az érdekképviselet tagsági körét legjobban érintő – pályázatról részletesebb információt nyújtunk:

 

Mikrovállalkozások fejlesztése

Támogatás célja: Büszkék vagyunk azokra a kisvállalkozásokra, amelyek szerte az országban erőn felüli teljesítménnyel, töretlen optimizmussal és tenni akarással dolgoztak meg az előrelépés lehetőségéért az elmúlt időszakban. E vállalkozásoknak fokozott figyelemre van szükségük, hiszen ha minden mikrovállalkozás csak egy új embernek adna munkát a jövőben, az már önmagában százezres nagyságrendben csökkentené a munkanélküliek számát. Ezen pályázatunk kettős segítséget nyújt a mikrovállalkozások számára. Megteremti a lehetőségét annak, hogy igen csekély, 10%-os önerővel, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhessenek vissza nem térítendő támogatást, ugyanakkor e mellé a piacinál jóval kedvezőbb feltételeket kínáló mikrohitelt is biztosít. Így a fejlesztés szinte teljes mértékben állami forrásból valósul meg.

Kedvezményezettek köre: Mikrovállalkozásnak minősülő gazdasági társaságok, szövetkezetek és egyéni vállalkozók, kivéve a Közép-magyarországi régió.

Támogatási feltételek/A támogatható tevékenységek köre: A mikrovállalkozások fejlesztése érdekében eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlan-beruházásra valamint információs technológia-fejlesztésre lehet támogatást igényelni.

Támogatás mértéke (%): 45

Támogatás minimum összege: 1 000 000.- HUF Támogatás maximum összege: 4 000 000.- HUF

Forrás összege: 15 000 000 000 .- HUF Beadás kezdete: 2011.03.01. Beadási határidő: 2011.12.31.

Kiíró szervezet: Neve: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Címe: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22
Tel.: 474-9560

Közreműködő szervezet: Neve: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. Címe: 1139 Budapest, Váci út 83. Tel.: 0614613901 Honlap: www.magzrt.hu E-mail: info@magzrt.hu

 

 

Mikro- és kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése

Támogatás célja: A magyar gazdaság életében mindig is meghatározó szerepet töltöttek be a mikro-, kis- és közepes vállalkozások. Ezek a cégek jelentik ma is a magyar gazdaság motorjait. A munkahelyek jelentős részét ezen cégek adják. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy felszereltségükben, technológiai hátterük tekintetében ne legyenek lemaradva nagyobb társaikhoz képest. Versenyképességük, piacon maradásuk, munkahelyteremtő- és megtartó képességük egyik feltétele, ha lépést tudnak tartani a kor technikai elvárásaival. Ehhez korszerű gyártási eszközökre, korszerű számítógépparkra, minden igényt kielégítő szoftverekre és jól működő információs technológiára van szükségük.

Kedvezményezettek köre: Gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók és szövetkezetek. A pályázati kiírásra kizárólag mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő vállalkozások pályázhatnak, amelyek létszáma az utolsó lezárt üzleti évben legalább 1 fő volt.

Támogatási feltételek/A támogatható tevékenységek köre: Jelen pályázati kiírás célja a mikro-, kis- és középvállalkozások eszközbeszerzéseinek és információs technológiai fejlesztések támogatása annak érdekében, hogy versenyképességük javuljon és piaci helyzetük stabillá váljon.

Támogatás mértéke (%): 40

Támogatás minimum összege: 5 000 000.- HUF Támogatás maximum összege: 25 000 000.- HUF

Forrás összege: 30 000 000 000 .- HUF Beadás kezdete: 2011.03.01. Beadási határidő: 2011.12.31.

Kiíró szervezet: Neve: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Címe: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22
Tel.: 474-9560

Közreműködő szervezet: Neve: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. Címe: 1139 Budapest, Váci út 83. Tel.: 0614613901 Honlap: www.magzrt.hu E-mail: info@magzrt.hu

 

 

Kombinált mikrohitel

Támogatás célja: Magyarország mikrovállalkozásainak fokozott figyelemre van szükségük, hiszen ha terheik csökkennek, akár százezres nagyságrendben teremthetnek új munkahelyeket környezetükben.
Az Új Széchenyi Terv megteremti a lehetőségét annak, hogy a vállalkozások igen csekély, 10%-os önerővel, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhessenek vissza nem térítendő támogatást, ugyanakkor emellett a piacinál jóval kedvezőbb feltételeket kínáló mikrohitelt is biztosít. Így a fejlesztés szinte teljes mértékben állami forrásból valósul meg. A visszatérítendő támogatási rész mikrofinanszírozókon keresztül lesz hozzáférhető.

Kedvezményezettek köre: Mikrovállalkozások a Közép-magyarországi Régión kívül.

Támogatási feltételek/A támogatható tevékenységek köre: Magyarország mikrovállalkozásainak fokozott figyelemre van szükségük, hiszen ha terheik csökkennek, akár százezres nagyságrendben teremthetnek új munkahelyeket környezetükben. Az Új Széchenyi Terv megteremti a lehetőségét annak, hogy a vállalkozások igen csekély, 10%-os önerővel, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhessenek vissza nem térítendő támogatást, ugyanakkor emellett a piacinál jóval kedvezőbb feltételeket kínáló mikrohitelt is biztosít. Így a fejlesztés szinte teljes mértékben állami forrásból valósul meg. A visszatérítendő támogatási rész mikrofinanszírozókon keresztül lesz hozzáférhető.

Támogatás mértéke (%): 60 Legfeljebb 8 millió forint.

Támogatás minimum összege: 1 000 000.- HUF Támogatás maximum összege: 8 000 000.- HUF

Forrás összege: 20 000 000 000 .- HUF Beadás kezdete: 2011.01.17. Beadási határidő: 2012.12.31.

Kiíró szervezet: Neve: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Címe: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22 Tel.: 474-9560

Közreműködő szervezet: Neve: Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.

A Kormány rendeletet fogadott el az Új Széchenyi Tervhez kapcsolódó uniós források pályáztatási rendjének egyszerűsítése érdekében. A legfontosabb újdonság, hogy az eddigi, nagyrészt kétfordulós pályázatok helyett egyfordulós pályázatokat írtak ki, emellett egyszerűsödik és rövidül a bírálati eljárás. Javasolom, tanulmányozza át, hogy vállalkozása melyik szakmai területen tudna pályázati feltételekhez jutni, és Tagjaink pályázati pénzhez jutását érdekképviseleti részről folyamatos tájékoztatással kívánjuk segíteni.

Vágó Péter